Viktig reseinformation

Resegarantilagen gäller

Paketresor, bestående av två av tjänsterna transport, boende och turistarrangemang. Paketreseliknande resor, bestående av transport och boende. Transporter som sker i samband med paketresor, så kallad stolsförsäljning eller charterstol. Utbildnings- och språkresor med resa och boende.

Allmänna resevillkor - AllResor

Villkor som reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör och resenär vid köp av paketresa.

Pass

Se till att ditt pass är iordning!

Vaccinationer

Behöver du vaccinera dig innan resan? 

Bra länkar

Visum

AllResor vill uppmärksamma dig på att:
Det är ditt eget ansvar inför din resa att försäkra dig om att du  har de handlingar som är nödvändiga för resans genomförande såsom giltigt pass och visum.


OBS! Vissa länder kräver att passet är giltigt minst 6 månader efter din återresa.

Reseförsäkring

Att ha ett avbeställningsskydd och en reseförsäkring är en viktig del av dina förberedelser inför din resa. Kontrollera din hemförsäkring.  Se även över de olika villkor som gäller för de försäkringar som gäller vid betalning med ditt betal- och kreditkort.

Kontakta gärna oss om du behöver hjälp! 

Reser du till USA?

New Zeeland

UD häver avrådan för ett antal länder i Europa från 30 juni, förlänger avrådan för länder utanför Europa till 15 april 2021

UD har den 09 november 2020 beslutat att från och med den 30 juni häva avrådan för icke nödvändiga resor till följande länder: Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz, Spanien och Ungern. Beslutet gäller även San Marino, Monaco och Vatikanstaten. För övriga länder inom EU, EES och Schengen samt Storbritannien kvarstår avrådan till och med den 31 januari 2021. För resor till länder utanför EU, EES och Schengenområdet samt Storbritannien förlängs därför avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 15 april 2021. Läs med på UD Resklar