top of page

Malaysia

Malaysia består av två delar, en del som ligger på Malackahalvön och en del som ligger på Borneo. Till Malackahalvöns västra kust passar det bäst att åka till under vintern medan den östra kusten passar bättre under vårt vår- och sommarhalvår. Vill du resa till Sarawak eller Sabah på Borneo ska du passa på att resa under våren, sommaren eller hösten.

Malaysia ett asiatiskt land som kan erbjuda allt ifrån tropiska regnskogar, orörda och sedda av få, till den ultramoderna huvudstaden Kuala Lumpur. Malaysia är ett ekonomiskt välutvecklat land med stora kulturella skillnader och samhällsstrukturer beroende på ursprung och geografi. Kombinationen av gammalt och nytt parallellt nära varandra ger en speciell atmosfär. Malaysierna är ursprungligen väldigt mångkulturella med rötter från hela Asien, de flesta härstammar dock från Kina och Indien.

Landet kan erbjuda alla variationer av natur, höga berg och djupa dalar och allt där emellan, kantat av havet. Stränderna synes oändligt långa och vita, skogen otroligt grön och djup, bergen höga och ouppnåeliga. Allt finns att upptäcka, nya världar och upplevelser oavsett vädersträck i landet. Malaysia är primärt känt för sin vackra natur, sina vattensporter och fiskemöjligheter. Städerna är fullspäckade med affärer, nöjesliv och kulturhistoriska minnesmärken. Maträtter och kryddkombinationer ges stora möjligheter i Malaysia.

Ett minne för livet är att på nära håll möta orangutangerna på Borneo eller Tioman Island. Tioman Island; en av världen vackraste öar, ett paradis som måste upplevas. Runt hela landet vilar milsvida vita stränder. Att bo hos någon av ursprungsstammarna i djungeln som fortfarande finns kvar, möten som ofta sätter djupa emotionella spår resten av livet. Vi på AllResor har varit mycket i Malaysia och kan därför hjälpa dig hitta rätt oavsett vilken intresseinriktning eller kombination som önskas.

bottom of page