top of page

Mauritius

Mauritius en oerhört vacker ö med vita sandstränder, vajande palmer, höga sockertoppsberg och frodig grönska. Landet som överträffar allas drömmar ligger mitt i Indiska Oceanen på den afrikanska kontinenten. Höglänta områden med möjligheter till nya upptäcker bland berg och dalar. Stora variationer bland aktiviteter och utflykter finns när det gäller fiske, snorkling, segling, vattenskidor och dykning.

För dig med höga krav på fysiska aktiviteter är cykling och ridning att rekommendera. Mauritius erbjuder många bra golfbanor ofta i anslutning till hotellen. Öns primära attraktionskraft ligger givetvis i alla vattenaktiviteter och reven runt ön som ger en unik undervattensflora. Mauritius ger alla besökare en upplevelse av en paradisö med ett vänligt mottagande från ett mångkulturellt folk.

Huvudstaden Port Louis med sina vackra Creolhus och snidade balkongräcken är en upplevelse. Sällan har ett land med stor mångkulturell befolkning levt så fredligt med varandra.

Grand Baie ligger ungefär 20 km norr om huvudstaden och erbjuder härliga stränder, nöjesliv med casino, diskotek och en rik variation av restauranger. Boendet erbjuder lyxiga hotellanläggningar till enklare lägenheter. Det går utmärkt att kombinera er resa till Mauritius med andra resmål i Afrika.

bottom of page