top of page

Papua Nya Guinea

Papua Nya Guinea, ett land som ligger i Oceanien, upptar den östra halvan av ön av Nya Guinea och många andra öar (västra delen av ön är en del av Indonesien).

Landet ligger i sydvästra Stilla havet, i en region definieras sedan början 1900-talet som Melanesien. Huvudstaden är Port Moresby. Det är en av de mest skilda länder på jorden, med över 850 inhemska språk och minst lika många traditionella samhällen. Landet har 6 miljoner invånare där större delen bor på landsbygden, endast 18 procent bor i tätorter. Landet är också ett av världens minst utforskade, både kulturellt och geografiskt. Majoriteten av befolkningen lever på traditionellt jordbruk. Dessa samhällen och klaner har sitt erkännande inom landets konstitutionella lagar, där det är en önskan om att traditionella byar och samhällen skall förbli livskraftiga enheter av Papua Nya Guineas samhälle.

I det inre av Papua Nya Guinea finns många oupptäckta arter av växter och djur. Här har du din möjlighet att förbereda för ditt Nobelpris. Naturen består av högland och regnskog vilket gör att flyget är enda möjligheten att nå de tidigare onådda områdena. även en 18-håls golfbana och gott om tennisbanor.

När det gäller vandring till fots eller med cykel är möjligheterna mycket stora. Det är en speciell tjusning att vandra i ett så annorlunda landskap, med de vita stränderna, kokospalmerna, klipporna och det varma fuktiga havet. Polynesien är även känt för sina kroppsbehandlingar, lokala växter använda i årtusenden av mjuka händer som masserar, knådar och helar. Det finns många olika spa, oavsett vilken behandlingsform ni väljer kommer ni att bli för evigt unga, i alla fall så länge ni befinner er i detta paradis.

Höga vulkanberg, grönskande kullar, lummiga skogar och fantastiskt vita stränder, omgärdat av ett turkosblått varmt hav. Det är Tahiti, som i sakta mak följer naturens tempo, och väntar på att visa dig vägen.

bottom of page