top of page

Tahiti - Bora Bora

Mer av Stillahavsöarna 

Tahiti ligger i en oerhört fantastisk ögrupp som ligger mellan Australiens och Nordamerikas kontinenter. Tahitis läge gör att ön fortfarande är ganska oexploaterad och lokalt traditionell. Att bad- och strandlivet är fantastiskt känner väl de flesta till, men att man även har mycket annat att erbjuda är kanske inte lika känt. Många som varit på Tahiti kommer hem med en vackert personligt utformad tatuering, i alla fall ett välbevarat reseminne som inte försvinner i första taget. Om man är en van dykare med certifikat finns alla möjligheter till fantastiska dyk och äventyr. För de som inte har certifikat finns det möjlighet att ta internationellt cert. här på Tahiti.

Många traditionella maträtter erbjuds men den mest kända är förmodligen ahima. Ahima är ett speciellt sätt att tillreda maten på, komplicerat, tålamodsprövande och långsamt, men mycket smakrikt och gott. Givetvis är havets läckerheter basen i nästan all föda på Tahiti. På Tahiti odlas även mycket frukt som bl.a. papaya och bananer, som kan köpas på lokala marknader tillsammans med andra läckerheter. Man bör även pröva på deras sötpotatis som de tillagar på speciellt polynesiskt sätt.

Alla typer av vattensporter, fiske, surfing, jet-ski osv. finns självklart överallt att hyra på ön. Inte lika förknippat med Tahiti är det stora utbud av ridning som existerar.  Bo i byar ute bland palmernas gungande sus eller mitt inne i den lummiga vegetationen. Det finns även en 18-håls golfbana och gott om tennisbanor.

När det gäller vandring till fots eller med cykel är möjligheterna mycket stora. Det är en speciell tjusning att vandra i ett så annorlunda landskap, med de vita stränderna, kokospalmerna, klipporna och det varma fuktiga havet. Polynesien är även känt för sina kroppsbehandlingar, lokala växter använda i årtusenden av mjuka händer som masserar, knådar och helar. Det finns många olika spa, oavsett vilken behandlingsform ni väljer kommer ni att bli för evigt unga, i alla fall så länge ni befinner er i detta paradis.

Höga vulkanberg, grönskande kullar, lummiga skogar och fantastiskt vita stränder, omgärdat av ett turkosblått varmt hav. Det är Tahiti, som i sakta mak följer naturens tempo, och väntar på att visa dig vägen.

bottom of page