top of page

Tanzania - Zanzibar

Tanzania kombinerat med Zanzibar.

Vilda djur och vacker natur är ett signum för Tanzania. Här kan du uppleva det afrikanska djurlivet på riktigt nära håll. Utbudet av både djurliv och safariparker är enormt. I några av nationalparkerna finns världens rikaste djurliv, Afrika i sin bästa skepnad. Det finns gott om spännande aktiviteter och möjligheter till utflykter är enorm, men dessa bör planeras och bokas hemifrån. Tanzania uppvisar stor naturvariation, allt från grönskande lummiga regnskogar till karga savanner. Djurlivet är väldigt artrikt eftersom landskapet erbjuder stora skillnader.

Du flyger till Kilimanjaro International Airport, Norra Tanzania

Fyra parker du inte får missa

Lake Tarangire, Lake Mayara, Ngorongoro och Serengeti

 

Zanzibar, en spännande ö strax utanför staden Dar es Salaam erbjuder vackra stränder och mycket hantverk. Här finns kritvita stränder, en sjungande välkomnande befolkning med en mix av det arabiska och afrikanska. Det finns över 25 helvita stränder med Indiska Oceanens turkosblåa vatten runt omkring ön. Tanzania är kontrasternas land, landet berör och bidrar med lust, glädje och nya erfarenheter.


Kombinera gärna din safari med bad på Zanzibar

Här kan du uppleva det vilda aporna rike,kryddornas ö och simma med delfinerna. Njuta av det kristallklara vattnet, fiska och bada. Allt på nära håll från den gamla kulturstaden med sina trånga gränder- Stone Town.

Pemba är ön norr om Zanzibar. Dit flyger du från Stonetown och där fiskar och kopplar du av i en orörd natur. Bästa sidan att dyka på är den västliga, där är det klart vatten ca 100 m ner och revet ligger direkt mot öns strand 

Mafia Island ligger söder om Zanzibar. Sedan 1995 är ön skyddad av WWF och är en Nationalpark med en entré av 10Usd, vilket betalas vid ankomst. Ön är omgärdad av korallrev, vilket gör den till ett fantastiskt dyk-och snorkeläventyr.Här är det bungalows och hotellboende i specialklass med halv - eller helpension.

 Kombinera med minisafari bara tre timmars körning söderut från Dar Es Saalam till Mikumi National Park. Du tar sedan snabbfärjan från Dar till Stontown på Zanzibar. En tur på ca 1,45 tim. Vi möter dig vid hamnen i Stonetown .

bottom of page