Zambia

Det första många tänker på när man nämner Zambia är Viktoriafallen och Mr. David Livingstone, men du möter också vänliga och nyfikna människor. Mr. Livingstone upptäckte Viktoriafallen år 1855 och är idag ett utav världens sju underverk. Fallen kallas även Mosi-Oa-Tunya eller Röken som dundrar, metaforen förstås när man står i dånet av de enorma vattenmassorna som kastar sig ner för det höga fallen.

Från Viktoriafallen är det populärt att åka till Chobe National Park som ligger i grannlandet Botswana. Zambia har ett rikt djurliv, mest känt är kanske Elefanternas dal i Luangwa National Park. Luangwa ger dig en ovanlig och unik safariupplevelse med tusentals elefanter och andra djur. Det är ett fåtal nationalparker i Afrika som ger möjlighet till walking-safari, men i Luangwa National Park är det möjligt. Genom att vandra i nationalparken till fots upplevs dofter, ljud och närheten till naturen på ett enastående sätt. Få saker i livet är lika spännande som en walking-safari där lejon, elefanter, zebror och hy-enor kan komma i din väg.

 

AllResor har stora personliga kontakter i Zambia och kan därför erbjuda boende i byar långt från civilisationen, jakt eller andra ovanliga aktiviteter. 


Kombinera gärna din safari med bad i Mombasa

Zambia är AllResors andra hemland mer än 20 år tillbaka. Här har vi tillsammans med trogna donatorer byggt ett barncentra. Många av fadderföräldrar har tagit tillfället och besökt Zambia och de barn de underhåller. Mötet med dem har givit djupa spår i vars och ens hjärta.