top of page

Burma - Mynanmar

Burma -Myanmar- är annorlunda. Landet gränsar i norr till Kina, i väst till Bangladesh, till Indien i nordväst, i öst till Laos och i sydost till Thailand. Burmas sydkust sträcker sig längs Andamansjön och i sydväst finns Bengaliska viken. Rangoon (Yangon) var fram till 2005 landets huvudstad; den nuvarande är Naypyidaw. Det är svårt att uppfatta vad det är som skiljer upplevelsen från andra sydostasiatiska buddhistiska länder. Den starka religionen präglar folket och landet. Man bör läsa på och vara medveten så att man i möjligaste mån gynnar lokalbefolkningen.
Stranden vid Ngapali är kritvit, ren och lugn. Här finns inga försäljare. Några restauranger ligger mellan de småskaliga och vackra hotellen. På bygatan bakom finns småbutiker och lokala krogar där man kan njuta grillade skaldjur för en billig peng.

Tempelområdet där Shwedagonpagoden finns. anses vara landets mest heliga plats och människor vallfärdar dit. Vid solnedgången lyser det om guldet som täcker tempeltaken. Aktiviteten inne på området är både lugn och intensiv. Här möts man för att be, visa sin tacksamhet och ge gåvor.

Rekommenderar att kombinera Burma med Thailand,Laos eller Vietnam

Malaysia
Fästpunkt 2
bottom of page