top of page

Nya Zeeland

Nya Zeeland har både ett varierande landskap och ett varierande klimat. Här hittar du vackra bergslandskap med fjordar och stora vida betesområden i jordbruksdistrikten. Det största städerna är Auckland, Wellington och Christchurch i söder. Auckland är landets huvudort. Dit kommer du från Australien eller Asien. Spelar du golf så passa på med en avkopplande runda i Albert Park som ligger bara några km från centrum och har en väldigt fin 18-hålsbana. 

Klimatet på New Zeeland är inte helt olikt vårt. Ön är uppdelad mellan nord- respektive sydön.
På nordön återfinner du landets största stad Auckland som är den naturliga inkörsporten till New Zeeland.
En halvdags bilfärd från Auckland återfinner du Rotorua som är känt för sina varma källor, vulkaner och vackra vattenfall. Färjan till sydön avgår från huvudstaden Wellington och väl framme på södra ön så finner du en mer dramatisk natur jämfört med nordön. På sydön hittar du den underbart vackra parken Fiordland National Park samt Queenstown som är sydöns aktivitetscenter.
Hot Water Beach, på Coromandel är ett vulkanisk aktivitet område.
Här finner du underjordiska källor på stranden och vid lågt tidvatten kan du göra dig en egen pool med varmvatten.


Cathedral Cove på Coromandelhalvön, som ligger på norra ön finner du en av världens vackraste platser. Efter en 45 minuter bergsvandring från Hahei och utmed havet ringlar sig stigen nerför och slutar på de vitaste av stränder. Napier, på nordöns östra sida, är en fantastisk liten stad i Art Deco-stil. Besöker du staden under februari kan du ta del av stadsfestivalen.
Beskör du södra delen av Nya Zeeland så glöm inte Pancake Rocks i Punakaiki på öns västkust där du finner en storslagen natur.


Christchurch kan också vara en stad du reser ut från om du vill uppleva hela
landet från norr till söder.

bottom of page