top of page

Brasilien

Brasilien innehåller stora jordbruksområden och regnskogar. Folket utgör en färgstark blandning av infödda indianer, importerade slavar från Afrika och portugisiska kolonisatörer. Landet är döpt efter bresiljeträ, som var ett träslag som värdesattes högt av tidiga kolonisatörer. Brasilien är bland annat känt för de storslagna karnevalerna, de mäktiga stränderna, sin fotbollstradition och sin samba, värme och fest. 

I Amazonas vackra och fantasieggande regnskog kan du bo i djungeln, göra vandringar, kanotturer i den täta vegetationen och fiska pirayor. Flyget tar du till Manaus - djungelns huvudstad vid Rio Negros strand. 

Rio de Janeiro är av många ansett som en av världens vackraste städer med höga berg inlindade i regnskog och de världsberömda stränderna Copacabana och Ipanema. Här passar du naturligtvis på att bada. Här reser sig också berget Cocovado med den berömda Kristusstatyn och en svindlande vacker utsikt. Karnevalen i Rio de Janeiro 
är den mest kända karnevalen världen över och firas 40 dagar före påsk. 

I norra Brasilien ligger Natal som ofta kallas solens stad, med sina ca
300 soltimmar per år. Staden är mest känd för sina långa och inbjudande sandstränder. I gränslandet mellan Argentina och Brasilien ligger Iguazu Falls, världens största vattenfall. Iguazu Falls är en imponerande syn mitt i den brasilianska regnskogen. 

Manaus ligger i hjärtat av Amazonas, 1500 miles uppför Amazonfloden. Dess historia är så exotiskt som dess plats. Grundades 1669, har Manaus en färgstark historia med sin höjdpunkt under det sena 19th. Den fantastiska rikedom av denna period ledde till byggandet av den legendariska operahuset, där de mest kända sångarna i tiden hålls konserter. Under gummi bommen, var den kommunala marknaden även byggt, mönstrade efter Les Halles i Paris, liksom flytande Pier och Custom House, designat och tillverkat i Liverpool, England. Ändå ligger den största attraktionen i Manaus utanför staden, nämligen i regnskogen, på grund av allt som den kan erbjuda besökarna, i form av sightseeing och närhet till naturen.

bottom of page